Inimioare cu budincă din aluat cu brânză

Ingrediente

pentru cca. 20 de bucăți

Pentru aluat

  • 250 g brânză degresată
  • 25ö g ulei cu aromă neutră
  • 80 g lapte
  • 60 g Mărgăritar Zahăr Alb Fin
  • 1 drob mare de sare
  • 460 g făină fină
  • 1 pachet praf de copt

Pentru budincă

Pentru decorațiune

 

Gătit

Se prepară budinca din ingredientele specificate, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se lasă la răcit.

Pentru aluatul cu brânză, se amestecă brânza, uleiul, laptele, zahărul și sarea cu ajutorul unui tel, până se obține un amestec omogen. Se amestecă făina și praful de copt, iar apoi se adaugă la amestecul de brânză. În primul rând se amestecă cu o lingură din lemn, iar apoi se frământă manual, până se obține un aluat fin.

Se preîncălzește cuptorul la 175 °C, cu încălzire sus-jos. Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt.

Aluatul se separă în două, și ambele părți se întind în formă de dreptunghi.

Cu un cuțit, se tai fâșii cu lățimea de cca. 3-3,5 cm din aluat.

Budinca se toarnă într-un sac cofetar de unică folosință, se taie vârful și se aplică budinca peste fâșii. Atenție: se lasă câțiva centimetri în mijlocul fâșiilor pentru a putea apăsa frumos vârful inimii.

Afinele și zmeura se tai în bucăți mici, și se presară pe budincă.

Se rulează la cele două capete. Vârful trebuie să se formeze foarte frumos, astfel încât forma de inimă să se poată recunoaște și după coacere.

Dacă se dorește, se poate aplica mai multă budincă în mijloc.

Inimioarele se coc timp de cca. 20-25 minute în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc. Se lasă să se răcească și se presară cu zahăr.

Observație: Inimioarele vor rămâne suculente pentru mult timp - și nici aluatul nu se va întări. Se recomandă păstrarea

într-un vas sigilat ermetic.

Vedeți mai multe rețete