Guguluf aromatizat

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 180 g zahăr Mărgăritar Fin
  • semințele de la o păstaie de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 150 ml ulei
  • 150 ml vin ars {alternativ: 150 ml vin roșu + 1 shot de rom)
  • Coaja de ½ portocală bio
  • 400 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 75 g nucă măcinată
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de condimente pentru fursecuri de Crăciun (Spekulatius)

Pentru formă:

  • suficient unt
  • pesmet

Pentru glazură:

  • 5 linguri de vin ars
  • 300 g zahăr pudră Mărgăritar

Gătit

Într-un robot de bucătărie, frecați ouăle cu zahărul, semințele de la o păstaie de vanilie și un praf de sare, timp de câteva minute, până când se formează spumă. Încorporați încet uleiul, precum și vinul ars. Spălați portocala bio cu apă fierbinte, radeți jumătate din coajă și amestecați-o în aluat. Amestecați făina cu praful de copt, nucile măcinate, scorțișoara și condimentele pentru Spekulatius și încorporați-le în aluat.

Ungeți cu unt o formă pentru guguluf și presați pesmet înăuntru. Puneți aluatul înăuntru. Coaceți în cuptorul încins în prealabil la 180 °C, timp de aproximativ 50 de minute. Scoateți din formă și lăsați să se răcească integral.

Pentru glazură: Amestecați vinul ars sau vinul roșu & rom cu zahărul pudră și turnați amestecul peste guguluf.

Vedeți mai multe rețete