Gogoși ecler cu caise

Ingrediente

pentru cca. 15 bucăți

Pe partea superioară:

  • 50 g pesmet
  • 20 g unt

Pentru prăjitura choux (arsă)

  • 50 g apă
  • 50 ml lapte
  • 90 g unt
  • 1 drob de sare
  • 90 g făină
  • 2 ouă

Pentru umplutura cu caise

Pentru umplutura cu brânză

 

Adițional

Gătit

Untul se topește într-o tigaie. Se adaugă pesmetul și se prăjește la foc mediu, amestecând în continuu până devine aromat. Apoi se pune deoparte.

Pentru aluat, apa, laptele, untul și sarea se adaugă într-o tigaie, și se încălzește, amestecând, până untul se topește complet.

Înainte ca amestecul să înceapă să fiarbă, se adaugă treptat făina, amestecând în continuu.

Se amestecă până ce se obține un amestec gros și uniform. Cu o racletă pentru aluat, se apasă întotdeauna amestecul de la margine înspre mijloc.

De îndată ce se formează o peliculă de culoare deschisă în fundul tigăii, amestecul se scoate de pe foc.

Pe urmă, amestecul se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se adaugă ouăle la amestec câte una, timp de cel puțin o jumătate de minut. Aluatul se toarnă într-un sac decorator cu dui de ornare simplu sau în formă de stea.

Se preîncălzește cuptorul le 180°C, cu încălzire sus-jos, și se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se apasă pe tavă niște fire din aluat cu lungimea de cca. 10 cm, și se presară cu pesmetul cu unt. Se coc timp de cca. 25-30 minute, până se rumenește treimea de jos.

Caisele se spală, se scot sâmburii și se tai bucăți mici. Se adaugă într-o oală împreună cu zahărul gelifiant și vanilia, se amestecă bine și se fierb amestecând în continuu. Caisele se lasă să se înmoaie timp de 2-3 minute, iar apoi se scot de pe foc.

Pentru umplutura cu brânză, se adaugă toate ingredientele umpluturii într-un vas de amestecare, și se bat la viteză medie până se obține un amestec tare.

Gogoșile ecler se tai în jumătate orizontal, și se umple cu crema de brânză. Se adaugă deasupra 1-2 lingurițe de caise fierte, și apoi se plasează vârfurile peste ele.

Sunt cele mai delicioase când sunt proaspete.

Vedeți mai multe rețete