Gem de mere cu punci

Ingrediente

Ingrediente pentru cca 6 borcane a câte 250 ml

  • 500 ml de suc de mere natural
  • 1 baton de scorțișoară
  • 2 cuișoare
  • 1 bucată mică de ghimbir
  • 1 plic de amestec pentru punci (alternativ: amestec pentru vin fiert)
  • 1 kg de mere
  • 500 g zahăr gelifiant Mărgăritar 2:1
  • ½ lămâie
  • 4-6 cl rom

Gătit

Într-un vas, dați în clocot sucul de mere împreună cu condimentele, amestecul pentru punch și ghimbirul. Strecurați sau scoateți plicul de amestec pentru punch. Curățați merele de coajă, scoateți cotorul și tăiați-le mărunt, apoi puneți-le într-un vas, cu zeama de lămâie. Fierbeți până când bucățile de măr se înmoaie. Adăugați zahărul gelifiant și apoi, lăsați amestecul să fiarbă timp de 4 minute, amestecând continuu.

Verificați dacă se încheagă. La final, amestecați romul. Luați vasul de pe aragaz și turnați imediat marmelada fierbinte în borcanele spălate în prealabil. Puneți-le imediat capacele, întoarceți-le invers și lăsați-le să stea astfel 15 minute.

Indicație: la început, consistența gemului va fi mai lichidă, dar se va închega după răcire.

Vedeți mai multe rețete