Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Preparare cu robot de bucătărie: Cu excepția untului, puneți toate ingredientele în bolul robotului de bucătărie. Tăiați untul în bucăți mici, adăugați-l la ingrediente și amestecați bine cu cârligul de frământare, până când obțineți un aluat tare.
Preparare fără robot de bucătărie: Într-un bol, amestecați făina cu zahărul brun, zahărul vanilat și condimentele. Tăiați untul în bucăți mici și adăugați-l la ingrediente. Amestecați compoziția cu degetele, până când aluatul capătă o consistență nisipoasă. Adăugați ouăle și frământați bine compoziția până la omogenizare.
Înveliți aluatul în folie alimentară și lăsați-l să stați la rece cel puțin 4 ore. Este de preferat să folosiți aluatul abia a doua zi, așa încât condimentele să își lase aroma.
Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Puneți hârtie de copt în două tăvi.
Întindeți aluatul pe un blat de lucru tapetat cu făină, cu grosimea de cca 4 mm. Decupați aluatul cu diverse forme (folosiți ștampile cu motive de Crăciun, respectiv cu un sucitor pentru Spekulatius). Pentru a folosi fursecurile Spekulatius ca dcorațiuni pentru pomul de Crăciun, aveți grijă ca înainte de coacere, să faceți o gaură în fiecare dintre ele, folosind o scobitoare.
Coaceți cca 10-13 minute, în funcție de dimensiuni.
Sfat: dacă rămân fursecuri, îi puteți folosi pentru Desert cu Spekulatius sau pentru Cremă de Spekulatius, care poate fi și un frumos cadou de Crăciun
Distribuie