Fursecuri cu afine

Ingrediente

Pentru aproximativ 28 de bucăți

Pentru aluatul cu drojdie:

  • 200 ml lapte
  • 70 g de unt
  • 500 g de făină simplă
  • ½ cub de drojdie
  • 75 g de zahăr Mărgăritar Cristal
  • 100 g smântână
  • 1 vârf de cuțit de sare

Pentru umplutura de cașcaval:

  • 250 g cașcaval cu conținut scăzut de grăsime
  • 100 g smântână
  • 50 g zahăr pudră Mărgăritar
  • 1 gălbenuș de ou
  • 250 g afine proaspete

Decorare:

  • 1 albuș de ou pentru acoperire
  • zahăr decor  sau zahăr pudră Mărgăritar

Gătit

Pentru aluat, într-o cratiță, încălziți ușor laptele și untul. Puneți făina, drojdia, zahărul de copt, smântâna și sarea într-un castron. Adăugați amestecul călduț de lapte și unt și frământați timp de cinci minute - de preferință cu cârligul de aluat al unui robot de bucătărie - pentru a forma un aluat neted. Acoperiți aluatul și lăsați-l într-un loc cald să crească timp de 30-60 de minute, până când își dublează volumul.

Separați ouăle, puneți albușurile deoparte. Pentru umplutura, se amestecă bine cașcavalul, smântâna, zahărul pudră și gălbenușurile de ou.

Spălați afinele și uscați-le.

Împărțiți aluatulîn două. Se întinde o jumătate într-un dreptunghi. Se întinde jumătate din amestecul de cașcaval deasupra și se netezește. Se întinde jumătate din afine deasupra. Înfășurați aluatul și tăiați-l cu un cuțit în felii de aproximativ 2 cm grosime.

Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt și așezați feliile pe ea, distanțându-le pentru că se vor mări puțin în timpul coacerii. Se ung feliile cu albușul de ou ușor bătut și se presară cu zahărul decor. Procedați la fel cu a doua jumătate de aluat.

Așezați tava de copt pe raftul din mijloc în cuptorul rece și setați la 190 °C căldură superioară/inferioară. Coaceți timp de aproximativ 17-20 de minute și lăsați să se răcească. Se presară cu zahăr pudră pentru a servi.

Notă: Dacă nu aveți timp să lăsați aluatul de drojdie să crească, adăugați conținutul unui pachet de praf de copt și prelucrați aluatul imediat!

Vedeți mai multe rețete