Foietaj rapid cu brânză și rubarbă

Ingrediente

pentru cca. 8 de bucăți

  • 1-2 foi de aluat croissant sau foietaj
  • 1 ou
  • 100 g Mărgăritar Zahăr Pudră
  • 1/2 pachet zahăr vanilat
  • 40 g unt
  • 250 g brânză degresată
  • 20 g amidon alimentar
  • cca. 50 g rubarbă (1-2 tulpini)

 

Gătit

Aluatul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se taie în 8 bucăți în formă de dreptunghi. Se preîncălzește cuptorul la 180 °C, cu recircularea aerului.

Ouăle împreună cu zahărul și zahărul vanilat se amestecă până se obține o textură cremoasă. Untul se topește încet și se amestecă treptat în amestecul de ouă și zahăr. Se adaugă brânza și amidonul.

După îndepărtarea capetelor, tulpinii de rubarbă spălați se decojesc și se tai bucăți mici.

Se pune câte o lingură de amestec de brânză în mijlocul fiecărei bucăți de foietaj, iar deasupra se pun uniform bucățile de rubarbă.

Se prind două colțuri diagonal opuse ale foietajului și se apasă împreună ferm pentru a nu se desprindă în timpul coacerii.

Se bat ouăle și se ung prăjiturile cu ouă cu ajutorul unei perii.

Se coc timp de cca. 20 minute.

Se lasă să se răcească și se presară cu zahăr pudră.

Vedeți mai multe rețete