Focaccia cu firimituri cu vișine

Ingrediente

pentru un vas de copt normal sau mare

Pentru firimituri

Pentru aluatul cu drojdie

 

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 150 ml apă
  • 10 g drojdie proaspătă sau ½ pachet drojdie instant
  • 100 g Mărgăritar Zahăr Alb Fin
  • Puțină vanilie măcinată sau 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 drob de sare

Pe partea superioară

  • 150 g caise
  • 150 g cireșe fără sâmburi
  • Ulei de rapiță

Gătit

Prepararea firimiturilor

Ingredientele pentru firimituri se adaugă într-un vas și se frământă manual până se obține un amestec sfărâmicios.

Pe urmă, firimiturile se pun în frigider.

Prepararea aluatului cu drojdie

Pentru prepararea aluatului, se adaugă toate ingredientele într-un vas de amestecare și se amestecă cu o lingură de lemn până se obține un amestec lichid și foarte lipicios.

Aluatul se lasă la dospit într-un loc călduros timp de 2 ore. Cel mai bine este dacă în această perioadă, aluatul se întinde și se pliază la fiecare 30 de minute. În acest scop, se prinde o bucată din aluat la margine, se ridică cu grijă și se pune în capătul celălalt. (Acest lucru nu este strict necesar, în să astfel, aluatul va obține o structură mai bună)

După 1,5 ore, se unge un vas de copt cu ulei de rapiță, se toarnă cu grijă aluatul, și se acoperă, iar apoi se lasă la dospit timp de încă 30 de minute.

Între timp se spală și se tai caisele și cireșele în bucățele mai mici.

Se preîncălzește cuptorul la 190 °C, cu încălzire sus-jos.

Pe urmă, se ung mâinile cu mult ulei de rapiță, și se formează găurele mici în aluat cu ajutorul degetelor.

Pe partea superioară a focaccia dulce se adaugă fructele, se presară cu firimituri și se coace în cuptorul preîncălzit timp de cca. 45 de minute, până se rumenește.

 

Sfat: Focaccia cu cireșe și caise este extrem de gustoasă în sine, însă se potrivește excelent și cu puțin unt sau sos de vanilie.

Vedeți mai multe rețete