Dulceață de smochine

Ingrediente

Porții: 6 borcane x 200 ml
Timp de preparare: 15 minute

  • 600 g smochine
  • 200 ml de vin roșu (ca și alternativă: 150 ml suc de struguri + 50 ml apă)
  • 300 g Mărgăritar Zahăr Gelifiant 2:1
  • 4 cuișoare
  • 4 boabe întregi de piper
  • 1 băț de scorțișoară
  • 4 cl lichior de portocale (opțional)

Gătit

Smochinele se spală, se îndepărtează tulpinile și se tai în bucăți mici.

Smochinele tăiate se adaugă într-un vas împreună cu vinul și zahărul gelifiant.

Condimentele se adaugă într-un filtru de ceai sau o pungă pentru condimente de unică folosință și se adaugă în vas. Amestecul se fierbe.

Se lasă la fiert timp de 5 minute, amestecând în continuu.

Se îndepărtează condimentele, se adaugă lichiorul de portocale (dacă este cazul), iar dulceața se toarnă în borcanele pregătite.

Sfat: Dacă doriți ca dulceața să fie extra cremoasă amestecul se poate face piure cu un mixer vertical în timp ce fierbe.

Vedeți mai multe rețete