Dulceață de mere și dovleac

Ingrediente

Porții / cantități de umplere: cca. 1200 ml (6 borcane x 200 ml)
Timp de preparare: 15 minute

  • 500 g dovleac Hokkaido
  • 70 ml suc de mere nefiltrat
  • 500 g mere acrișoare (ex. Boskop, Topaz)
  • sucul a 2 lămâi 
  • 500 g Mărgăritar Zahăr Gelifiant 2:1
  • 1 băț de scorțișoară

Gătit

Dovleacul se spală, se taie în două și se scot semințele, apoi se fierbe în sucul de miere până se înmoaie. Se face piure cu ajutorul unui mixer vertical.

Merele se spală, se decojesc, se scot sâmburii și se rad peste piureul de dovleac cu un răzător fin. Se amestecă bine cu zahărul și sucul de lămâie și se adaugă bățul de scorțișoară.

Se fierbe amestecând în continuu și se lasă la clocotit timp de 4 minute. Se face un test de gelatinizare.

Se scoate bățul de scorțișoară. Dulceața se toarnă în borcane pregătite și se sigilează.

Sfat:

Pentru o aromă condimentată, la dulceață se poate adăuga un anason stelat și 2 cuișoare.

Dacă condimentele se scot din vas înainte de turnarea dulceții, se pot clăti bine sub apa de robinet din bucătărie, și se pot lăsa să se usuce pe un prosop de hârtie, iar pe urmă pot fi utilizate din nou.

Dulceața este delicioasă cu pâine albă și cașcaval. Dacă ajunge odată pe masa prietenilor, cu toții vor dori să o guste!

 

Vedeți mai multe rețete