Dulceață de coacăze negre

Ingrediente

Porții / cantități de umplere: cca. 1500 ml (6 borcane de câte 250 ml)
Timp de preparare: 15 minute

Gătit

Coacăzele se spală și se scot de pe ciorchini cu grijă cu ajutorul unei furculițe. Aveți grijă să nu lăsați tulpini pe bace.

Bacele se adaugă într-un vas, și se fac piure cu ajutorul unui mixer vertical. Piureul se filtrează printr-o sită cu plasă fină într-un vas.

Se adaugă zahărul vanilat bourbon și zahărul gelifiant și se fierbe.

Se lasă la fiert timp de 4 minute.

Se toarnă imediat în borcane pregătite.

Sfat: Utilizați mănuși de plastic de unică folosință deoarece coacăzele negre au un efect colorant puternic.

Sfat: Dacă doriți, puteți da un plus de gust dulceții de coacăze negre cu 50 ml de rom brun. Adăugați-l la pulpă
 imediat înainte de a o turna în borcane.

Vedeți mai multe rețete