Desert cu caise și mac cu cremă de brânză

Ingrediente

pentru cca. 6 porții

Pentru aluatul cu mac:

  • 3 ouă
  • 1 ceașcă Mărgăritar Zahăr Alb Fin
  • 1/2 ceașcă de ulei
  • 1 ceașcă de iaurt
  • 1 ceașcă de mac măcinat
  • 1 ceașcă de făină
  • 1 pachet praf de copt

pentru cremă:

 

de asemenea:

  • 2-3 cești de dulceață de caise sau dulceață de prune
  • Mentă

Gătit

Se prepară prăjitura cu mac: Ouăle împreună cu zahărul se bat spumă. Se adaugă uleiul și iaurtul și se amestecă bine. Se adaugă rapid macul, făina și praful de copt, iar apoi se pune într-o tavă mică. Se coace timp de 30 de minute în cuptor la 170 de grade, cu recircularea aerului, iar apoi se lasă să se răcească.

Pentru cremă se amestecă bine toate ingredientele.

Se tai bucăți mici din prăjitura cu mac și se sfărâmă puțin.

Firimiturile prăjiturii cu mac, crema de vanilie și dulceața de caise sau de prune se pun alternativ în straturi una peste cealaltă în cca. 6 pahare (cu diametrul de cca. 10 cm). Stratul superior trebuie să fie crema, și se decorează cu dulceață și mentă.

Vedeți mai multe rețete