
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutura de mac și lămâie:
Ingrediente pentru umplutura de alune și lichior de ou:
Ingrediente pentru umplutura de zmeură și fistic:
De asemenea:
Pentru aluat, puneți toate ingredientele într-un bol și frământați-le cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu mâinile, timp de cel puțin 10-15 minute, până obțineți un aluat neted. Cojile de ou rămase pot fi folosite ca suport în cuiburi și, după coacere, pot fi îndepărtate.
Modelați aluatul într-o bilă pe o suprafață presărată cu făina, puneți-l înapoi în bol, acoperiți-l și lăsați-l să crească timp de aproximativ 1 oră. Pentru umplutura aleasă, puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați-le bine.
Preîncălziți cuptorul la 180°C cu căldură sus/jos și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.
După ce aluatul a crescut, împărțiți-l în 6 părți egale.
Fiecare bucată de aluat o întindeți mai întâi pe o suprafață presărată cu făina într-un dreptunghi de aproximativ 5 mm grosime și o ungeți uniform cu 3-4 linguri de umplutură. Rulați aluatul de-a lungul laturii scurte și tăiați-l pe lungime, astfel încât umplutura să fie vizibilă.
Împletiți cele două fâșii împreună, puneți-le pe tava de copt pregătită și formați un mic cuib.
Bateți oul cu puțin lapte și ungeți cuiburile cu acest amestec. Puneți jumătățile de coajă de ou în mijlocul cuiburilor și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-35 de minute, până devin aurii.
Cerneți zahărul pudră și amestecați-l cu sucul de lămâie pentru a obține o glazură mai lichidă.
Ungeți cuiburile cu glazura de zahăr, puneți un ou de Paște în mijloc și oferiți-le cadou sau savurați-le imediat.
Distribuie