Crostini prăjiți

Ingrediente

40 buc
Aluat:

  • 250 g de făină simplă tip spelta
  • 15 g de Zahăr Mărgăritar Cristal
  • 50 g unt
  • 30 g amidon de porumb
  • 80 g de lapte
  • 1 ou
  • 3 g ghimbir uscat
  • 2 g turmeric
  • 2 g praf de copt
  • 2 g sare

Pentru gătit:

  • 1 litru de ulei de rapiță
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 g zahăr granulat

Gătit

Se adaugă toate ingredientele, cu excepția laptelui și a oului, într-un castron și se face un amestec de gen crumble. Adăugați apoi laptele și oul și faceți un aluat neted și neaderent. Se pune la frigider acoperit timp de aproximativ 15 minute, apoi se întinde pe o suprafață presărată cu făină până se obține un dreptunghi de aproximativ 40 x 30 cm, subțire de 2-3 mm. Cu ajutorul unui tăietor de pizza sau al unui cuțit ascuțit, tăiați aluatul în fâșii de aproximativ 1-2 cm grosime, formați din fiecare un nod sau o formă de covrig. Se toarnă uleiul într-un vas mic, astfel încât să aibă o adâncime de aproximativ 5-6 cm. Încălziți-l până la o temperatură de 170C și prăjiți aluatul puțin câte puțin până când devin aurii. Scoateți-i și așezați-i pe o tavă cu șervețele pentru a absorbi excesul de ulei. Cât timp sunt încă călduțe, se ung cu un amestec de zahăr. Au cel mai bun gust când sunt proaspete.

Vedeți mai multe rețete