Croissante de ciocolată umplute cu castane

Ingrediente

Ingrediente pentru aluatul dospit 

  • 500 g făină 
  • 1 ou (mărimea M) 
  • 20 g drojdie proaspătă sau 1 pliculeț de drojdie uscată 
  • 80 g Mărgăritar Zahăr Alb Cristal
  • 80 g unt moale 
  • 250 ml lapte rece sau la temperatura camerei 
  • 1 lingură de rom 
  • 1 vârf de sare 

Ingrediente pentru umplutura de castane cu ciocolată 

Sonstiges

  • 1 Ei (Größe M)
  • Milch

Gătit

Adăugați ingredientele pentru aluatul dospit într-un bol de mărime potrivită și frământați minim 10 minute cu accesoriul pentru frământare al robotului de bucătărie sau al mixerului, pană când aluatul devine lucios. 

Așezați aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și dați-i o formă sferică. Așezați-l apoi înapoi în bolul în care l-ați frământat și lăsați-l la dospit, acoperit, la căldură sau la temperatura camerei, timp de 60 de minute. 

Între timp, pregătiți umplutura de castane cu ciocolată. 

Tocați ciocolata neagră grosier și adăugați-o într-o oală mică, împreună cu untul și cu zahărul. 

Topiți amestecul la temperatură mică, până când ingredientele s-au legat bine și formează o masă stabilă. Lăsați compoziția să se răcească puțin. 

Tocați castanele mărunt. 

Așezați o foaie de hârtie de copt într-una sau două tăvi de copt. 

Pe o suprafață de lucru presărată cu făină, întindeți aluatul sub formă dreptunghiulară, cu o grosime de ca. 5 mm, și distribuiți uniform deasupra foii de aluat amestecul de unt și ciocolată.  

Presărați apoi bucățelele de castane peste foaia de aluat și rulați-o de-a lungul capătului scurt. 

Din rola astfel obținută tăiați fâșii late de ca. 1 cm și presați-le pe verticală până se aplatizează puțin. 

Luați unul dintre capetele fiecărei fâșii, așezați-l peste celălalt și presați-le împreună.  

Așezați colăceii la o distanță potrivită unii de alții pe tava de copt pregătită mai devreme și lăsați-i încă ca. 20 de minute la dospit, acoperiți. 

Bateți oul împreună cu laptele și ungeți bucățile de aluat cu un strat subțire din amestec. 

Coaceți colăceii cu umplutură de castane cu ciocolată timp de 20-25 de minute, în cuptorul preîncălzit, până capătă o culoare aurie, și savurați-i cel mai bine cât sunt călduți. 

Sfat: Pentru umplutură se pot folosi și alune de pădure tocate mărunt sau alte fructe oleaginoase. 

Vedeți mai multe rețete