Coroană cu zmeură și fistic

Ingrediente

 

  • 150 g dulceață de zmeură
  • 1 ou pentru uns

Glazură

Gătit

Se încălzește laptele. Se adaugă drojdia și se amestecă.

Toate ingredientele uscate se adaugă într-un vas mare și se amestecă.

Se adaugă treptat amestecul de lapte/drojdie, iar ingredientele se frământă cu un mixer (cu cârlig pentru frământare). După ce se obține un aluat uniform, se frământă și cu mâinile. Se acoperă și se lasă la dospit timp de cel puțin 30 de minute într-un loc călduros.

Când volumul aluatului s-a dublat, pe o suprafață presărată cu făină se întinde într-o formă de dreptunghi mare, și se unge cu dulceața. Se rulează strâns de-a lungul părții lungi. Ruloul din aluat se întoarce cu îmbinarea în jos și se taie în două de-a lungul său cu un cuțit ascuțit. Cele două fire obținute se împletesc până se obține o formă de coroană și se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt - capetele se înfășoară. Se acoperă și se lasă la dospit timp de încă 30 de minute.

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, cu încălzire sus-jos. Coroana se coace timp de cca. 50 minute, până se rumenește.

Se amestecă ingredientele pentru glazură și se toarnă peste coroana răcită. Se presară cu fistic.

Vedeți mai multe rețete