Conuri din vafă glazurate

Ingrediente

Vafe

  • 1 lămâie netratată
  • 75 g de unt moale
  • 50 g de Mărgăritar Zahăr Alb Fin
  • 2 ouă
  • 150 g făină de grâu
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 150 ml lapte bătut

Glazură

  • 1 albuș de ou
  • 200 g Mărgăritar Zahăr Pudră
  • 1 linguriță de suc de lămâie (1-2 lingurițe în plus dacă este necesar)
  • Colorant alimentar (diverse culori)

Ornare

  • Ornamente pentru prăjituri

Gătit

Pentru prepararea vafelor se bat împreună lămâia rasă cu untul și zahărul până când devine pufoasă. Se adaugă ouăle, făina și praful de copt și se mixează bine. Amestecând continuu aluatul se adaugă treptat laptele bătut. Aluatul ar trebui să aibă o consistență vâscoasă, dacă este prea gros, mai încorporați puțin lapte bătut.

Se toarnă aluatul treptat în aparatul de vafe, care trebuie sa fie cald și uns în prealabil. După ce se coc vafele în ture, se lasă la răcit și se taie în formă de conuri cu un cuțit.

Pentru glazură, se pun albușurile într-un bol și se bat spumă. În timp ce se adaugă treptat zahărul pudră, sucul de lămâie și colorantul alimentar. Se mixează timp de aproximativ 10 minute. Amestecul ar trebui să fie destul de vâscos și să curgă doar foarte puțin. Dacă amestecul este prea solid, adăugați puțin suc de lămâie.

Se acoperă cu glazură partea de sus a conurilor din vafă și se decorează cu ornamente la alegere.

fotografie: © UM Panmedia

Vedeți mai multe rețete