Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
pentru cca. 6 clătite
Pentru aluat
Pentru decorațiune
Se fierbe laptele pentru puțin timp.
Se adaugă grișul și zahărul și se amestecă bine. Se lasă la înmuiat timp de cca. 5 minute, iar apoi se toarnă într-un vas.
Se separă gălbenușurile ouălor de albușuri. Albușurile și sarea se bat spumă.
Smântâna și gălbenușurile se adaugă la griș, și se amestecă imediat cu telul unui mixer de mână. Se adaugă făina și se amestecă pentru puțin timp. Se adaugă cu grijă albușurile bătute.
Uleiul de cocos se încălzește într-o tigaie antiderapantă. Aluatul se adaugă în tigaia încălzită cu o lingură și se modelează pentru a fi rotund. Clătitele se prăjesc timp de cca. 3 minute pe ambele laturi. Se mențin calde.
Se presară cu zahăr pudră și se decorează cu zmeură. Se recomandă servirea lor la cald.
Opțiune de variație: Clătitele cu brânză și griș sunt excelente și cu zahăr cu scorțișoară. Se amestecă 3-4 linguri de zahăr cu puțină scorțișoară.
Distribuie