Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porții / cantități de umplere: 8 borcane x 145 ml
Vișinele se spală, se scot sâmburii și se tai în sferturi.
Ceapa se curăță, se taie bucăți mici și se călește la ulei fierbinte până devine ușor transparentă.
Se adaugă zahărul și se caramelizează, amestecând. Se stropește cu oțet. Se adaugă vișinele, oregano și piperul proaspăt măcinat, și se amestecă bine.
Se fierbe la flacără medie, amestecând în continuu, timp de cca. 40 minute, până amestecul se coagulează.
Cu puțin înainte de sfârșitul timpului de fierbere, se adaugă vinul roși și se condimentează cu piper.
Amestecul fierbinte se toarnă în borcane sterilizate, se sigilează și se lasă la stat una-două săptămâni înainte de servire.
Sfaturi:
Acest chutney se potrivește perfect cu cașcavalul tare, la brânza albastră și la mâncărurile din vânat.
Chutney-ul se poate păstra timp de mai multe săptămâni într-un loc răcoros. Dacă borcanele sunt pasteurizate, chutney-ul se poate păstra chiar și timp de un an într-un loc întunecat și răcoros.
Distribuie