Cheesecake la rece cu jeleu din fructe de pădure

Ingrediente

Pentru blat:

  • 150 g biscuiți
  • 95 g unt moale

Pentru cremă:

  • 500 g mascarpone la temperatura camerei
  • 75 g zahăr pudră Mărgăritar
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 200 g frișcă

Pentru topping:

  • 250 g fructe de pădure congelate
  • 2 linguri de zahăr cristal Mărgăritar
  • 20 ml apă
  • 10 g gelatină pudră + 100 ml apă rece

Gătit

Zdrobește bine biscuiții cu ajutorul unui robot, adaugă untul moale sau chiar topit, apoi așază amestecul în forma de tort (de 20 de centimetri) și nivelează cu ajutorul unei linguri astfel încât pe margine să se formeze o bordură.

Amestecă zahărul pudră cu brânza mascarpone și vanilia cu ajutorul unui mixer, apoi incorporează ușor frișca folosind o spatulă. Așază crema peste blatul de biscuiți și dă tortul la frigider pentru 5 ore sau peste noapte.

Pune gelatina la hidratat în apă rece.

Într-o crăticioară pune pe foc fructele, zahărul Mărgăritar și 20 ml de apă. Fierbe câteva minute, apoi ia fructele de pe foc și adaugă gelatina. Când jeleul se răcește, îl poți așeza pe tort, apoi dă-l la rece pentru cel puțin o oră.

Video

Vedeți mai multe rețete