Bol colorat Muesli

Ingrediente

  • 200 ml lapte de cocos
  • 100 ml băutură de ovăz
  • 60 g fulgi de ovăz strat fin
  • 20 g zahăr brun din trestie de zahăr
  • 30 g semințe de chia
  • 150 g muesli crocant
  • 150 g iaurt natural 3,6%
  • 1 vârf de cuțit de vanilie măcinată
  • 60 ml lapte
  • 150 g quinoa
  • 300 ml băutură de migdale
  • 30 g Mărgăritar Zahăr Sugars of the World Brun
  • 50 ml suc de afine
  • 100 g afine congelate
  • 2 kiwi
  • 250 g mix de fructe de pădure
  • 50 g nuci pecan
  • 40 g chipsuri din nucă de cocos

Gătit

Se aduce la fierbere laptele de cocos cu băutura de ovăz, se adaugă fulingurăii de ovăz, semințele de chia și zahărul și se fierb la foc moderat timp de aproximativ 3 minute, până se îngroașă.

Se amestecă iaurtul, laptele și vanilia până se omogenizează. Se amestecă cu muesliul crocant, nu se va lăsa prea mult timp, altfel va deveni prea moale și nu va mai fi crocant.

Se clătește bine quinoa cu apă rece. Se pune băutura de migdale cu zahărul, sucul de afine și afinele într-o oală, se adaugă quinoa și se aduce la fierbere. Se reduce focul și se lasă să fiarbă timp de aproximativ 20 de minute cu capacul pus. Apoi se lasă la infuzat fără căldură timp de aproximativ 5 minute.

Într-un bol larg, se așază toate cele trei variante una lângă alta, cu ajutorul unui tăietor pentru aluat. Se decojește kiwi și se taie în bucăți mici. Se ornează muesli-ul cu fructele și se presară cu nuci pecan și chipsuri din nucă de cocos tocate grosier.

Vedeți mai multe rețete