Batoane de banane și cocos, fără gluten

Ingrediente

Pentru aproximativ 10 batoane:

  • 150 g mix studențesc (merișoare, miez de alune, nuci caju, migdale, fistic)
  • 200 g curmale
  • 1 linguriță pulpă de vanilie
  • un vârf de cuțit de sare de mare

Pentru umplutură:

În plus:

  • 100 g fulgi de nucă de cocos
  • felii de banane
  • nuci prăjite
  • 1 kiwi

Gătit

Pentru bază, se tapetează o tavă pătrată cu hârtie de copt. Se macină fin mixul studențesc cu curmalele, extractul de vanilie și un vârf de cuțit de sare de mare grunjoasă într-un robot de bucătărie puternic. Se toarnă amestecul în tava de copt și se presează pe fund. Se lasă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Pentru cremă, se pasează fin bananele. Se amestecă fulgii de nucă de cocos și zahărul din trestie de zahăr cu bananele pasate. Se scoate baza din frigider, se întinde crema deasupra și se apasă uniform cu mâinile. Se lasă să se întărească în frigider până când este gata de savurat. Apoi se taie în batoane, se presară cu fulgii de nucă de cocos din belșug. Se ornează cu felii de banane uscate, nuci prăjite, felii de kiwi

Vedeți mai multe rețete