Chutney de mere cu roșii

Ingrediente

Porții / cantități de umplere: 5 borcane x 145 ml

Gătit

Cepele și usturoiul se decojesc și se tai bucăți mici.

Se decojește ghimbirul și se rade fin sau se taie bucăți mici.

Se decojesc roșiile, li se îndepărtează tulpinii și se tai bucăți mici.

Se decojesc merele, li se scot semințele și se tai bucăți mici.

Se călește ceapa la uleiul încălzit. Se adaugă usturoiul, bucățile de mere și roșii, ghimbirul și zahărul, iar apoi se amestecă bine.

Se toarnă peste amestec oțetul și sucul de mere, și se fierbe la foc redus, amestecând din când în când, până capătă o consistență groasă.

Se condimentează cu sare și piper.

Amestecul fierbinte se toarnă în borcane sigilabile și se lasă la stat câteva săptămâni înainte de servire.
 

Sfaturi:
Roșiile sunt ușor de decojit dacă se opăresc timp de un minut, iar apoi se clătesc cu apă rece.
Dacă vă plac aromele mai picante, completați rețeta chutney-ului cu un drob de piper cayenne.
Se potrivește perfect la cașcavalurile montane și carnea rece de porc.

Vedeți mai multe rețete