Acadele de Crăciun

Ingrediente

Pentru aluat 

  • 250 g ciocolată neagră
  • 6 ouă
  • 250 g unt
  • 250 g zahăr brun
  • 150 g făină de grâu

În plus

  • cca 150 g cremă de brânză
  • 200 g ciocolată albă de menaj
  • perle mici de zahăr
  • 30 bețe de lemn
  • Câteva pahare și zahăr Mărgăritar cristal

Gătit

Pentru aluat, topiți ciocolata pe baie de abur. Separați ouăle. Bateți albușurile spumă.  Amestecați untul moale, cu zahărul brun și gălbenușurile, până când compoziția devine cremoasă. Încorporați ciocolata topită și caldă în amestecul cu unt, zahăr și gălbenușuri. Încorporați treptat făina în albușul bătut.

Preîncălziți cuptorul la 180°, cu funcția de coacere în partea de sus și de jos. Turnați amestecul într-o tavă în care ați pus hârtie de copt și coaceți cca 20 minute. Faceți un test cu scobitoarea.  

Lăsați compoziția să se răcească și apoi mărunțiți-o într-un bol.

Adăugați treptat, câte o lingură de cremă de brânză (în funcție de cantitatea de aluat rămasă) și frământați bine cu mâinile. Formați bile mici, așezați-le pe farfurie și congelați-le cca 30 minute. Între timp, topiți ciocolata de menaj și pregătiți câteva pahare, ornându-le cu zahăr cristal.

Scufundați acadelele înghețate în ciocolata fierbinte, lăsați-le să se scurgă puțin și presărați perle de zahăr pe deasupra. (Indicație: lucrați rapid pentru că ciocolata se întărește foarte repede.)

Sfat: Dacă doriți, puteți adăuga și bucăți mici de marțipan în compoziție.  

Vedeți mai multe rețete